Velkommen til HK-DK Bloggen
Skrevet af: Claus V. Hemmingsen
Generalkonsulatet i Hong Kong

Som medlemmerne er bekendt med, bebudede Udenrigsministeriet sidste år en planlagt lukning af det danske Generalkonsulat i Hong Kong i løbet af 2012.

På daværende tidspunkt tog Denmark Hong Kong Trade Assc. debatten op med både Udenrigsministeren og Udenrigspolitisk nævn. Det lykkedes dog ikke at ændre beslutningen.

Vi har imidlertid fået ny regering i Danmark, og vi har taget sagen op igen med såvel Pia Olsen Dyhr (Handels- og Investeringsminister, som har udvist interesse for Hong Kong) og med Villy Søvndal (Udenrigsminister).

Vi har rejst en mængde argumenter for, hvorfor det vil være et alvorligt tilbageskridt for vores handelssamarbejde med Hong Kong at lukke Generalkonsulatet. Vi har også rejst behovet for vedvarende dansk borgerservice i Hong Kong. Endvidere har vi påpeget Hong Kong som vækst center, som fri, åben og konkurencedygtig økonomi, som potentiel stor-investor i CleanTech, Waste Management, Health Care, Renewable Energy etc, og endelig som det sted i Kina hvor demokrati vil blive indført i større grad i hhv. 2017 og 2020. 

Vi søger at genåbne debatten, så får vi se om vi har større held med at påvirke beslutningstagerne denne gang.

Skulle du sidde inde med brandgode argumenter imod (eller for) lukning af Generalkonsulatet, så hører jeg dem gerne. Skulle du endnu bedre sidde inde med godt materiale eller egne erfaringer om Generalkonsulatets faktiske positive indflydelse, så hører jeg meget gerne om det også.

Med venlig hilsen

Claus Hemmingsen

Formand

 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrevet af: web55135
Velkommen til DK-HK

Her er du velkommen til at skrive indlæg om Denmark - Hong Kong og andre relaterede emne.

Bloggen modereres ikke men du kan altid kontakte Ole Christoffersen på mail såfremt du har spørgsmål.1 Kommentarer
Skriv ny kommentarTalkActive Blog - Copyright 2017 - Talkactive ApS - all rights reserved.